Netwerk- en Systeembeheer - Periodiek onderhoudscontract

Een Periodiek onderhoudscontract bewaakt de beschikbaarheid en integriteit van uw werkstations in uw netwerk. Dit houdt in dat de werkstations op locatie voorzien worden van alle benodigde software updates en patches voor zowel het besturingssysteem als de gebruikte Office applicaties.

De historie van computervirussen bestaat voor het grootste gedeelte uit ongewenste software die de werking van de PC verstoorde. Vaak het werk van tieners met een onschuldige, enkel hinderlijke uitwerking.

Internet criminaliteit heeft zijn intreden gedaan en in plaats van een virus zich hinderlijk te laten gedragen is het doel nu juist om uw PC zo onopvallend mogelijk te besturen. De gevolgen lopen uiteen van diefstal van vertrouwelijke bedrijfsdata en of bankgegevens tot uw PC ongemerkt in te zetten voor een aanval op een publieke webserver.

Het periodiek controleren van uw PCs reduceert het risico van besmetting.

Kosten en frequentie

De kosten van een Periodiek onderhoudscontract zijn afhankelijk van de omvang van uw netwerk en het aantal aantal werkstations. Voorafgaand aan het contract wordt dmv een inventarisatie de complete structuur in kaart gebracht. Aan de hand van de inventarisatie wordt bepaald hoeveel uren er op jaarbasis nodig zijn om uw werkstations goed te kunnen onderhouden.

Kenmerken Proactief beheer

  • Periodiek updaten van de besturingssystemen op uw werkstations;
  • Periodiek updaten van applicaties, en virussscanner;
  • Integriteitscontrole van de antivirussoftware;
  • Scannen dmw specialistische software op malware besmettingen.