Netwerk / Desktop Beveiliging - Introductie

Computerbeveiliging vormt de belangrijkste uitdaging voor ieder ICT netwerk. De globalisering van het internet is fantastisch, maar het gebrek aan beleid rond beveiliging is soms verontrustend. ICT beveiliging is vaak het deel van de ijsberg dat zich onder de waterlijn bevind. Bedrijven zijn zich vaak wel bewust van de noodzaak, maar doordat beveiliging niet direct van toegevoegde waarde is voor de productiviteit is er in de meeste gevallen weinig aandacht voor.

 

Toch verdiend beveiliging binnen uw organisatie aandacht en een degelijke totaaloplossing hoeft niet enorm complex en kostbaar te zijn.  Eenvoudig gesteld vormen twee schakels een bedreiging voor uw netwerk, namelijk ongeautoriseerde toegang door kwaadwillende vanaf internet en netwerkgebruikers, dan wel bewust of onbewust.

 

Globaal vormen drie beveiligingsmaatregelen al een zeer degelijke netwerkbeveiliging, namelijk een hardwarematige internetfirewall, antivirussoftware en desktopbeveiliging. Iedere situatie kan aanleiding geven voor een specifieke oplossing. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.