Actieve Virusbestrijding

De afgelopen jaren hebben computervirussen regelmatig de voorpagina van de nationale en internationale ochtendbladen gehaald. Niet geheel onterecht, want storingen door virussen jaagt het bedrijfsleven al jaren op enorme kosten.

De historie van computervirussen bestaat voor het grootste gedeelte uit ongewenste software die de werking van de computer verstoorde. Vaak het werk van tieners met een onschuldige, enkel hinderlijke uitwerking. Internet criminaliteit heeft echter zijn intreden gedaan en in plaats dat een virus zich hinderlijk gedraagt is het doel nu juist om uw computer zo onopvallend mogelijk te besturen. De gevolgen lopen uiteen van diefstal van vertrouwelijke bedrijfsdata en/of bankgegevens tot het ongemerkt inzetten van uw computers voor een aanval op een publieke webserver.

U kunt zich voorstellen dat bedrijven ernstig in verlegenheid kunnen worden gebracht wanneer er e-mails worden rondgestuurd vanaf uw netwerk naar relaties waarin een poging wordt gedaan het systeem van die relatie te besmetten.

 

Om virussen, spyware en trojans te voorkomen is een virusscanner op iedere desktop noodzakelijk. Virusscanners monitoren het in en uitgaande verkeer van en naar uw computers en detecteren verdacht gedrag, mogelijk veroorzaakt door bijvoorbeeld trojans, maar het beschermt ook tegen directe aanvallen vanaf het internet zelf. †

Antivirussoftware is noodzakelijk en het onderhouden van de software is van evident belang. Demiam ICT biedt netwerkgeoriŽnteerde antivirusoplossingen die centraal worden gemanaged, zodat de monitoring en het onderhoud vanaf ťťn plek kan worden beheerd. Zo blijft uw netwerk beschermt en worden de kosten voor het beheer beperkt. †