Vereenvoudigt beheer door centralisering

In de meeste gevallen start een ondernemer zijn bedrijf klein, een paar man personeel en ieder zijn eigen computer. Dan is het natuurlijk handig dat data onderling uitwisselbaar is, dus zorgt u voor een server en een netwerk. Uw onderneming is in de loop der jaren behoorlijk gegroeid, maar is uw bedrijfsnetwerk dat ook?

 

Veel bedrijven hebben ťťn centrale plek op de server waarop alle gebruikers gezamenlijk data kunnen uitwisselen. Maar is het daadwerkelijk nodig dat het personeel van de verkoop volledige toegang heeft tot de databestanden van uw gehele financiŽle administratie? Tevens vergroot onbeperkte toegang het risico dat data door verkeerde bewerkingen van gebruikers verloren gaat.

 

Gebruikersbeheer centraliseren is het logisch en categorisch indelen van bedrijfsdata en netwerkgebruikers. De rechten van de individuele gebruiker binnen het netwerk worden beperkt en de gebruiker wordt onderdeel van een gebruikersgroep. †Zo kunnen toegang en autoriteit eenvoudig worden toebedeeld binnen uw organisatie. Iedere afdeling heeft zijn zo zijn eigen netwerkprofiel en iedereen binnen de afdeling beschikt over een uniforme gebruikersomgeving met de beschikking over bijvoorbeeld dezelfde printers en netwerklocaties.

 

Werken met gecentraliseerde gebruikers biedt nog meer voordelen. U kunt per groep beheren wat een gebruiker binnen deze groep wel, of juist niet mag. U kunt zo groepen gebruikers bijvoorbeeld het recht ontnemen om zelfstandig software te installeren. Dit beperkt het risico op computerproblemen drastisch en draagt bij aan het vergroten van de bedrijfscontinuÔteit.